Hvordan kan verktøy for kunstig intelligens hjelpe til med å optimalisere rabatter og drive kundeengasjement i dag?

  

Hvordan kan verktøy for kunstig intelligens hjelpe til med å optimalisere rabatter og drive kundeengasjement i dag?

Utviklingen av internett har ført til at selskaper har økt kontaktpunktene sine med kundene eksponentielt, og for å finne hjelp i denne relasjonsaktiviteten i digitale produkter som muliggjør mest mulig automatisert og personlig opprettelse av slike relasjoner: Nøkkelen ligger i bruk av kunstig intelligens.

Bruken av AI er nå utbredt på mange felt, deriblant finansiell analyse: Gjennom kunstige intelligenssystemer er det nå mulig å automatisk handle alt mulig, fra aksjer og varer til valutaer – og nå altcoins. Bitcoin Era sin automatisert kryptovalutahandeltjeneste har blitt en av de mest utviklede nisjene for bruk av AI i finansiell handel. Men et annet veldig viktig bruksområde er forholdet til kundene, der en nøkkelrolle utspiller seg.

Hvorfor bruke AI til markedsføring?

Vi kan trygt hevde at suksessen til AI i kundeforholdsaktiviteter også skyldes det økende behovet selskaper har for å bygge mer kundesentrerte og fremfor alt personlige strategier. Egenskapene som systemer med kunstig intelligens har, og som klarer å utfylle menneskelige behov, kan deles inn i:

  • Naturlig språkbehandling: forståelse og behandling av språk;
  • Maskinsyn: forståelse og behandling av bilder;
  • Forutsi og ta beslutninger: evnen til å komme med forutsigelser og ta beslutninger;
  • Handler og automatisering: utfører handlinger autonomt og automatiserer prosesser og virksomhetsaktiviteter.

Derfor er det klart at systemer med kunstig intelligens implementert i disse aktivitetene gir gode muligheter i mange sammenhenger og sektorer, blant annet for markedsføringsstrategier. Det er nettopp fra AI at markedsføring med kunstig intelligens er utviklet. Ved å kombinere markedsføring med mulighetene som AI-systemer tilbyr, for eksempel dataanalyse, hjelper for eksempel selskaper til å samhandle med sine kunder på et mer personlig nivå og gir en mulighet til å lage skreddersydd kommunikasjon på en enkel måte.

Fordelene med AI er blant annet å gjøre en «kundereise» bedre

AI er den perfekte ressursen for å forbedre kundeopplevelsen ettersom den automatisk skaper relasjoner mellom kundens lagrede data – 24/7. Som et resultat blir det mulig for selskaper å nå målet om total personalisering og etablere et personlig forhold til kundene ut ifra deres tidligere valg og beslutninger, noe som fører til produksjon av skreddersydde tilbud.

I forhold til kundeservice, kan ventetid og problemløsningstider reduseres takket være AI: Et effektivt system kan samle inn data, analysere dem og forutse en kundeforespørsel for å få en presis, gjennomsiktig løsning for deres behov. Dette fører selvsagt til en høyere tilfredshet hos kundene, hvis behov er satt i sentrum for selskapets mål, noe som fører til at kundene blir værende.

Kunstig intelligens er selskapets viktigste allierte

Fra et selskaps synspunkt gir kunstig intelligens meget god støtte til markedsføringsaktiviteter og styring av forretningsprosesser og infrastruktur.

Selv om det er en viss motstand innad i selskapene mot innføring av AI-drevet markedsføringstiltak på grunn av en opplevd «kulde» i det resulterende forholdet, bør man se på AI-systemer som et verktøy, og ikke et mål. De hjelper bedrifter med innovasjon og skape gode kundeopplevelser, og bidrar til at bedriftene kan betjene kundene bedre.

AI er i ferd med å bli et sentralt verktøy for å bygge unike relasjoner med kunder, noe som gjør kommunikasjonen mer effektiv og humanisert gjennom personalisering.

En maskin glemmer for eksempel aldri bursdager, og noen ganger er det akkurat det folk vil høre.