Aktiviteter du kan gjøre hjemme

  

Aktiviteter du kan gjøre hjemme

En tur i skog og mark er ikke alltid å foretrekke. I denne artikkelen vil vi forsøke å inspirere deg til aktiviteter du kan gjøre inne, og som kan gi glede, trim og ikke minst sosialt samhold med familie eller venner. Det kan være mange årsaker til at du vil dropp turen i skog og mark, og du er i hvert fall ikke alene. Forskning viser en over eiende stort andel av oss velger å holde oss innenfor husets fire vegger i en vanlig hverdag.

Men hjemmehygge behøver ikke å være synonymt med Netflix, film og serier, men kan også være så mange andre ting.

Spill og moro er populært

Spill, enten det er via laptopen, stasjonær eller konsoll er veldig populært. Her kan du spille alle de nyeste spillene som strategi spill, online casino og mye mer som er lett tilgjengelig så lenge du har internettilgang, noe de alle fleste har i dag. De mest populære spillene i dag er de hvor du kan spille mot andre på nett, og det er store innovasjoner i markedet.

Eksempelvis er VR briller ved å ta andeler i markedet, og kan gi deg den aller beste, naturtro opplevelsen, selv om du sitter hjemme i sofaen. uansett hvilken plattform du spiller på, er det også rom for flere i husholdningen eller venner å delta.

Trimme hjernen med øvelser

Kryssord og sudoku kommer neppe til å være uaktuelt med det første: Dette er klassiske spill som kan by på mye moro og hjernetrim, selv om du spiller helt for deg selv. Passer ogs godt for de som er lei av digitale medier, som tar mer og mer plass i hverdagen vår.

Du finner selvfølgelig kryssord, sudoku og alskens øvelser i digital form, men er like tilgjengelig i de fleste aviser og dedikerte papir utgivelser.

Hygge sammen med familien

Hygge sammen med familien kan være et avbrekk for de fleste. Hvorfor ikke finne frem gamle klassikere som Monopol eller nye utgivelser som kommer på markedet hele tiden. Brettspill er inkluderende og kan fås på alle nivåer, noe som alle (store som små) kan gå glede av.

Brettspill engasjerer også på et mer personlig nivå enn dataspill og VR aldri kan konkurrere med. Aktiviteter som kan gjøres sammen i fellesskap kan også være spill dere kan spille i hagen når det er solskinnsvær.

Trene kroppen hjemme

En av de store snakkisene er alltid helsa vår. Men, du behøver ikke å gå på treningsstudio for å trimme kroppen. Noen ganger holder det med enkle vekter og en treningsmatte. Vektene kan du også lage selv ved hjelp av et par plastikkdunker, som kan fylles opp til ønsket nivå.

Noen trives også best ved å trene alene, så hvorfor ikke gjøre plass i et ledig rom og få opp et par plakater av Arnold på veggen? Hele familien kan få glede av hjemmetrening, og det er også en aktivitet du kan utføre hele dagen, før eller etter jobb, eller når kvelden kommer.

Lese bøker og magasiner

Bøker går aldri av moten, og fås også digitalt i dag, så du slipper å fylle opp biblioteket. Med noen få tastetrykk har du tilgang til gamle klassikere som Homer og Charles Dickens, eller hva med vår alles kjære Saabye Christensen. Det fantastiske med bøker, er du må la fantasien løpe, noe vi så sjeldent får anledning i en verden hvor spill og filmer dominerer.

Magasiner er også en undervurdert kilde til informasjon og inspirasjon. Selv om Wikipedia har vokst til en enorm størrelse, og vi ofte tror internett gir oss ubegrenset tilgang til informasjon, er det overraskende sjelden du får dyptgående og reflektert informasjon på en nettside. Gjennom bøker og magasiner derimot, får du en innsikt på et helt annet nivå hvor det er plass til mer enn overfladiske og sterile betraktninger.

Noen siste ord

Vi behøver ikke å delta på aktiviteter utenfor husets fire vegger for å ha en meningsfylt hverdag. Selv om digitale medier dominerer i dag, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting, fordi det gir også flere muligheter til å dele opplevelser på tvers av landegrenser og generasjoner.

På den andre siden behøver vi ikke å stue vekk brettspill, cricket-spillet eller kryssord-ordbok helt enda. Et kjent norsk band sang en gang “only boring people get bored”, noe som er så sant som aldri før. Det er så mange aktiviteter og muligheter til å få timene og dagene til å gå – det er bare å velge fra øverste hylle. Best av alt, er det behøver ikke å koste noe særlig heller.