Hva du kan gjøre om du er arbeidsløs

  

Hva du kan gjøre om du er arbeidsløs

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan tjene penger. Årsaken til at vi skriver om dette temaet, er det vi oppfatter som et økt behov, for å ha andre muligheter enn konvensjonelle jobber. Dette kommer som en konsekvens av hvordan korona har påvirket både deg, meg og alle andre i Norge. Da kan det være greit å vite hvilke andre muligheter du har. Vi deler opp artikkelen i hvordan du kan tjene penger på nett, men også hvordan du kan spare penger på nett. La oss ta det siste først.

Spare penger på nett

Det er mange måter å spare penger på. Og på denne måten kan du kutte kostnader i hverdagen, noe de fleste med redusert inntekt velger å gjøre – forhåpentligvis. Du kan eksempelvis benytte deg av rabattkoder eller andre gode tilbud, som det finnes nok av på nett. Her i rabatt24 har vi mange rabattkoder, hvor mange er helt unike for oss, og som du ikke vil finne andre steder.

Vi vil anbefale deg å laste ned et budsjett, for å se hvor mange penger du har til rådighet hver måned. På denne måten har du full kontroll over økonomien din.

Finn en annen jobb

En løsning på lite oppdragsmengde eller permittering, er å finne seg en annen jobb. på denne måten kan du få tilbake en fast inntekt, og forhåpentligvis så får du tilbake den samme lønnen, som du hadde før. Finn stillinger og søk etter jobber du føler deg kvalifisert for. Vi skal ikke gå i dybden å dette her, men det er ofte du er kvalifisert for stillinger du ikke trodde du var.

Det er også mulig å være kreativ, som vi skal beskrive i neste paragraf. Det er nemlig også mulig å få seg en ekstra inntekt på nett, og du kan tjene inntil 50.000 kroner som hobby, noe som gir deg andre forpliktelser i forbindelse med skatt, selskapsform osv., enn hvis du tjener over denne grensen.

Tjene penger på nett

Det er mange måter å tjene penger på nett. Du kan eksempelvis jobbe som frilanser, om du har noe ferdigheter innenfor skriving, programmering osv. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det er mange eksempler på personer , som kan få seg en god ekstrainntekt på plattformer som freelancer.com.

Hvis du ikke er så flink digitalt, er det en mulighet for å lage ting selv – som du kan selge på nett. Du kan også starte en liten nettbutikk eller bare selge på finn.no. her er mulighetene mange.

Noen siste ord

I en presset privatøkonomi, er det lurt å se etter alternativer. Det du skal være oppmerksom på er skattereglene.hvis du kommer over inntektsgrense for hobbyinntekt, er du pliktig til å melde dette inn til skatteetaten. Noen ganger kan det være fornuftig å få deg et enkeltpersonsforetak til denne geskjeften. Ellers, er det også mange måter å spare penger på,som beskrevet ovenfor, og mulighetene er mange for den som ser veier som er utradisjonelle..