Hvor er neste drømmedestinasjon i Norden?

  

Hvor er neste drømmedestinasjon i Norden?

Noen gang vurdert Norden som en feriedestinasjon? Her hjemme og våre naboland har fantastiske opplevelser å by på, enten det er natur, matopplevelser, hvalsafari, jakt eller fiske. Storbyfølelsen, restauranter og byliv er det nok av, hvor menneskene er åpne og velkomne.

Alt i alt er det så mye fantastisk å oppleve i hjemlige trakter, at du nesten må spørre deg selv hvorfor du ikke har gjort mer ut av det før.

Om du spør den gjengse nordmann, er det neppe et flertall som kan si de noen gang har vært sledetur i Finland eller hvalsafari i Norge, for den saks skyld, eller hva med en gåtur langs strøget i Danmark?

Men spør du om nordmenn har vært i Thailand, er nok sannsynligheten veldig stor for at du får et positivt svar, og dette er også en drømmedestinasjon for mange. Vi vil anbefale en kikk innom Timepoint.no, som er en blogg hvor du kan leses om alt og ingenting. Så la oss se på hva vi kan få av opplevelser her i Norden.

Sverige – skog og fjell

Sverige er viden kjent for dype skoger og ufattelig fine naturopplevelser. Heller ikke så rart da det meste av Sverige faktisk er skog. Nesten 70% av landet er dekket av skogsområder, noe som sier sitt, og er en god konkurrent til Norge.

Men det er ikke bare skog, du finner også fjell hos søta bror. Mange skiresorter og hyttefelt kan by på fantastiske opplevelser.

Danmark – sand og sol

Danmark. på den andre siden, er nok ikke det i forbinder med hverken fjell eller skog. Men her kan du oppleve så mye annet, som lange strender hvor du kan slikk sol, eller sykkelferie i et flatt landskap. For de som er interesserte i aktiv ferie, i et urbant bymiljø, er det ingen som kan konkurrere med Danmark.

Finland – sledehund og storbyferie

Så har vi Finland, hvor du finner så mye rart egentlig. Sledehunder, fiske og skiferie. Ja, la oss heller ikke glemme sauna livet, som du finner nær sagt alt, og det gjelder året rundt. For de som er ekstra spenstige er det også isbading på menyen.

Helsinki har et yrende byliv hvor du finner nær sagt alt på plakaten, og det med en ekstra tøtsj av fisk.

Hva med Norge?

Ja og hva med Norge? Vi bor i en meget populær turistdestinasjon, som fanger blikket til tusenvis av turister hvert eneste år. Det er ikke til å stikke under en stol, at det er de nordlige områdene som tar mye av glansen, men vest og øst for litt de også.

Norge er også viden kjent for fjordene, noe som mange nok har til gode å oppleve, spesielt de som bor i mer urbane strøk. Du visste kanskje ikke at Norge faktisk har syv destinasjoner på verdensarvlisten noe som jo er et godt sted å begynne.

Norden har så ufattelig mye å gi til den som oppleve natur. Når det kommer til den virkelig minneverdige ferien i storbyer, er det kanskje andre land som har mer å gi, men det vet du ikke før du har noe å sammenligne med.