Hemmeligheten bak en perfekt hud

  

Hemmeligheten bak en perfekt hud

Hemmeligheten bak en perfekt hud

Ønsker du deg en perfekt hud, er det alfa og omega å ha gode rutiner på badet både morgen og kveld. Det er først og fremst her mange av oss feiler, vi tar for lett på det, og vi bruker feil hudprodukter.

Et godt tips er å spørre eksperter om råd, slik at du bruker produkter som er tilpasset hudtypen din. Føles huden din tørr, er det nemlig ikke sikkert at du trenger en ansiktskrem for tørr hud. Du kan ha en fet hudtype som likevel føles tørr. Velger du feil produkter, kan du gjøre vondt verre. I dette tilfellet trenger du for eksempel en ansiktskrem som gir mye fuktighet og ikke fett.

Når du først har funnet ut hvilken hudtype du har og gått til anskaffelse av riktige produkter tilpasset hudtypen din, er det viktig at du er nøye med å rense huden før du legger deg.  Gjør du ikke det, kan du lettere få hudormer og kviser. Det er også viktig å rense huden om morgenen, for huden kvitter seg med avfallsstoffer gjennom porene i løpet av natten.

Ikke overdriv antall hudprodukter

Mange overdriver når det kommer til hudpleieprodukter, men sannheten er at for de aller fleste holder det lenge med to. En rens og en krem. I tillegg bør du peele huden din et par ganger i uken for å fjerne døde hudceller og tørr hud. Du vil da få en langt bedre effekt av ansiktskremen du smører på etterpå.

Vær oppmerksom på at huden din trenger forskjellige produkter til forskjellige årstider. Om vinteren når det er kaldt trenger du for eksempel en ansiktskrem som gir mer fuktighet enn du trenger om sommeren når det er varmt i været.

Dette trenger du av nøkkelprodukter til huden

Det er noen essensielle hudprodukter som enhver kvinne bør ha lett tilgjengelig på badet, som for eksempel en god hudrens og en eksfolierende krem. Du trenger også et serum som gir god effekt i de dype hudlagene og en god ansiktskrem tilpasset din hudtype. Har du disse produktene, har du en god base.

Kosthold og trening er også viktig for huden

Det holder ikke bare å tilføre hudpleieprodukter på huden din hvis du vil ha en perfekt hud.  Du bør også sørge for et sunt og variert kosthold og nok fysisk aktivitet. Det hører nemlig sammen. Har kroppen din det bedre, har også huden din det bedre.

Et sunt og variert kosthold bør inneholde rikelig med frukt, grønnsaker og bær, slik at du får i deg viktige vitaminer. Når det gjelder fysisk aktivitet, anbefaler helsemyndighetene et minimum på 30 minutter hver dag. Du trenger ikke nødvendigvis løpe eller trene på et helsestudio, men for eksempel gå i rask gange en halvtime om dagen. Det viktigste er at du blir andpusten og får opp pulsen, slik at hjertet slår litt raskere enn det gjør til vanlig.

Frisk luft er også viktig for en fin hud, så hvis du har en stillesittende jobb innendørs, som mange av oss har, er det ekstra viktig å komme seg ut og røre på seg. Det er godt for både kropp og sjel. Etter en treningsøkt eller en skogstur, kan du med god samvittighet unne deg noe godt og for eksempel spille online casino eller binge en serie – bare du husker å rense huden din før du legger deg.