Gruppeintervju: Gode shoppingtips fra 6 bloggere

  

Gruppeintervju: Gode shoppingtips fra 6 bloggere

Her på Rabattkoder.info elsker vi shopping! Vi ønsker å holde oss oppdatert og har nå intervjuet seks shopping-glade bloggere! Vi spurte blant annet om hvor de liker å handle moteklær, vesker og sko, og vi fikk svar – gode svar! Les hele intervjuet her!


Bloggerne vi har snakket med

Regine
25-åring fra Førde som blogger om mote og shopping. Her får du konkrete tips til plagg og outfits. Jobber til daglig som hud&kropps-terapeut på hotell-spa.

Jorunn
22 år gammel student med brennende interesse for mote. Les blant annet hennes populære Dress of the day-innlegg, samt andre, gode motetips.

Anette-Marie
23-årig blogger med en god og mangfoldig blogg om blant annet modelloppdrag, mammarollen, trening, kosthold, sminke og velvære.

Heidi Alexandra
Jenta bak Life of Barbie-bloggen. Rangert som #4 på blogglisten. Skriver om det meste, også en del om shopping og outfits.

Ina Caroliné
Moteinteressert blogger fra Steinkjer. Her finner du blant annet mange gode outfits-innlegg og shoppingtips.

Silje
Engelsk blogg med mye godt innhold og bra bilder. Spesielt mange gode innlegg med motetips og dagens outfit.


Intervjuet

Nedenfor kan du lese intervjuet. Vi ønsker å takke for alle de gode svarene. Her kommer det flust med gode shoppingtips. Vi anbefaler deg derfor å ta deg tid til å lese alle svarene.

Moteklær

– Hvilke nettbutikker mener du har det beste utvalget av klær?

Regine:
Av norske nettbutikker så handler eg for det meste på HM.com, det er billig, dei følger trendene og dei får ofte inn nye kolleksjoner og har gjestedesginere. H&M e heilt genialt. Billig, ingenting å sei på kvaliteten og siste skrik av moten.

Motedronningen.com, er ein ny kul nettbutikk med masse fint. Ikkje bestilt noke derifra endå, men eg har sett meg ut litt forskjellig eg skal handle neste gang eg har penger.

GinaTricot er ein butikk eg elsker, bedre enn h&m, men når det kjem til nettbutikk så scorer dei lavt. Treig side, dårlige bilder og ofte kan ein ikkje snu fks. jeansmodell og se korleis den e bak, og du får ikkje se korleis det ser ut på noken, og det er ofte kluss og feil på sida. Veldig dumt då eg elsker klea og butikkane. Hadde dei fått litt bedre nettside hadde dei nok solgt betraktelig meir, for i utkant-Norge er det få plasser det faktisk er ein gina tricot-butikk..

Nelly.com har veldig godt utvalg, men eg bruker små størrelser og uansett om eg bestiller i XS så e det alltid for stort, ingenting av det eg har bestilt har passa, så no bestiller eg ikkje derifra lenger.

Jorunn:
Det er utrolig mange forskjellige butikker å handle i på nett, det er også ganske forskjellige prisnivåer. For en fattigstudent er det kanskje best (og heller ikke noe annet en valgfritt) å holde seg til butikker som Nelly.com og H&M. Men dette kommer jo også helt an på om man har en jobb som gir deg litt inntekter, og/eller man prioriterer anderledes. Jeg må også si jeg har et veldig godt øye til Fashionlove, som er Ulrikke Lund sin lille nettbutikk, selv om den er ganske liten så har den helt fantastiske klær å by på, og ikke minst tilbehør.

Anette-Marie:
Victoria secret har så masse at jeg blir svimmel av å være innpå der!

Heidi Alexandra:
Jeg liker shopbop.com og nelly.com veldig godt. De har stort utvalg av klær, for flere stiler. Prisene er ganske ok, ikke så veldig dyre, men livel veldig fine og bra klær.

Ina:
De nettbutikkene jeg mener har det beste utvalget av klær er helt klart hm.com, nelly.com, asos.com, net-a-porter.com og topshop.com. Alle disse nettbutikkene har masse fine klær, og de fleste til en billig penge. Hm.com og nelly.com vil jeg si kanskje er de billigste allternativene, mens asos.com og topshop.com er noe dyrere. Net-a-porter.com er den dyreste nettbutikken, ettersom det bare selges merkeklær fra designere der. Designere som blant annet; Burberry, Christian Louboutin, Acne og Alexander Wang. Det kommer jo veldig an på hva man er ute etter og om det er spesielle klesmerker man er interessert i.

Silje:
Jeg mener net-a-porter har et av de beste utvalgene, men såklart, en jente kan jo bare drømme om å kunne gå bananas i den nettbutikken. Ellers er jeg en sucker for Ebay, og mener at dette er den beste nettbutikken, man finner jo alt her! Av mer tradisjonelle nettbutikker synest jeg nelly.com og acne.se har utrolig bra utvalg.


– Hva med nettbutikker i utlandet?

Regine:
Asos.com er ein enorm nettbutikk med stort utvalg for begge kjønn. Du kan forandre valuta til NOK så du slepper å sitte og regne ut sjølv, dei har små videosnutter på kvert plagg så du kan få se korleis det ser ut når ein har det på seg. Bilder fra alle vinkler og god informasjon. Dei har mange forskjellige merker, så ein kjole kan koste alt fra 199kr til 4000kr.. Asos betyr ‘as seen on stars’, så det er absolutt siste skrik der heile tida, og ofte kan du se bilder av kjendiser i eit likt plagg, og se korleis dei har kombinert det med andre ting. Som sagt enormt utvalg i alt du kan tenke deg innen kle, sko og tilbehør. Om du har tenkt deg ut et eller anna som du ikkje finner i butikken, gå inn på asos.com, tipper du finner det der;)

Forever21.com er ei kjempebra side med stort utvalg. Du kan også se på ‘looks’ og se korleis dei setter i sammen forskjellige outfits med kle,sko og tilbehør og bli inspirert til korleis du skal bruke forskjellige plagg og sko. Det er veldig billig, men ein må huske på og regne med frakt&toll når ein bestiller. Eg har bestilt både sko, tilbehehør, festkjoler og topper og alt har vært akkurat som det såg ut på bildene, og eg e kjempe fornøyd.

Topshop.com , kul nettbutikk – masse fint. Litt stivere priser enn asos og forever21, men det er verdt og bestille ein lekker kjole derifra som ingen andre har. Eg bestilte ein kjole fra Kate Moss sin kolleksjon, og eg elsker den. Kan finne mange spesielle og lekre plagg her inne.

StylebyStars.com, er ein svensk nettbutikk med masse stilige, søte og lekre festkle til ein fin penge. Dei oppdaterer ikkje så ofte med nye plagg, men det dei har e ganske bra. Eg fikk både klesbøyle og pose til kjolen min + sukkertøy då eg fikk pakken min i posten. Alltid kjekt med litt ekstra.

Jorunn:
Av utlandske sider florerer det jo, der er det også enkelt å finne både billig som dyrt. Topshop, Asos og Forever21, NewLook, Acne, My-wardrobe, Pixie Market, Net-a-Porter og Shopbop. Det man må vite er at kvaliteten kan være så som så, man må huske at man får det man betaler for. Man kan også titte litt på TheOutnet, Net-a-Porters salgsside, her kan man nok gjøre noen skikkelige kupp. Man trenger ikke tråkke utenfor sin egen dørkarm for å skaffe seg en stor samling av klær, man kan i teorien bare sitte med Macen på fanget og la fangsten komme til deg via noen tastetrykk. Men det kan også ende i skuffelse om man har fylt en hel handlevogn med klær for deretter å finne ut at de ikke sender til Norge.

Ina:
Jeg må si at jeg egentlig ikke har så mye erfaring når det kommer til butikker i utlandet, ettersom jeg bare har vært i Thailand. Der er det jo for det meste små butikker som selger klær som er importert fra andre land, og det er for det meste bare to-tre eksemplarer av hvert klesplagg. Det er jo veldig snedig hvis man vil ha noe som ikke så mange har. Jeg har i alle fall hørt at Topshop er er en butikk man MÅ besøke hvis man er i et land som har den butikken. Det er også en av mine planer i løpet av livet!

Silje:
Både net-a-porter, ebay.com og acne er utenlandske. Personlig synest jeg utenlandske nettbutikker har bedre utvalg enn de norske nettbutikkene.

Vesker

– Hva med vesker? Hvem har best utvalg og priser?

Regine:
Det kjem an på ka vesker du er ute etter.. om du vil ha brukte,rimeligere designervesker, vintage-vesker så ville eg ha registrert meg på ebay.com og leita litt, der kan du finne mange skatter!! Eg vurderer å kjøpe ein kopi av ei Alexander Wang eller Alexa Chung-veske på Motedronningen.com, som e kliss like og koster 999,-

Ellers har jo Asos godt utvalg i vesker både billige uten spesielle merker, og noken dyrere designervesker. Topshop har fint utvalg, og ligger sånn middels i pris. Veske kan ein godt spandere litt penger på egentlig, ein går med det utenpå antrekket , det er veldig synleg og viktig og avgjørende for eit antrekk. Eg sparer sjølv til ei veske fra Marc Jacobs, sjølv om det e kjekt med kopier, så e det noke spesielt med å ha ei ekte designerveske på skuldrene!!

Jorunn:
Det kommer helt an på hva man er ute etter, selv er jeg glad i litt spesielle vesker, men de må også kunne romme litt. For designer vesker sjekker du ut Net-a-Porter, My-Wardrobe, Luisaviaroma (viser prisen i kr.), Shopbop o.l.
For litt rimeligere vesker vil jeg anbefale Nelly, Gina Tricot, H&M, Topshop. Vesker kan gi antrekket det lille ekstra, men det er helt opp til en selv hvor mye en vil bruke på en veske.

Anette-Marie:
Jeg har ikke kjøpt vesker på nett før. Men favoritt vesken min, er en just cavalli som kjæresten min fant på 70% avslag :D

Heidi Alexandra:
Jeg tror jeg må si shopbop her også. De har designervesker i nesten alle merker man kan tenke seg! Prisene er oppgitt i dollar eller noe, så det ser utrolig billig ut. Likevel tror jeg prisene er billige i NOK også, til å være de forskjellige merkene.

Ina:
Akkurat som klær, kommer det veldig an på hvor mye man er villig til å betale for en veske. Jeg mener det er lurt å investere i en god veske, for en veske kan man bruke til alt. Vesker kan man kjøpe overalt, alt fra loppemarkeder til dyre nettbutikker som net-a-porter.com. Jeg synes faktisk at loppemarkeder og bruktbutikker har et bra utvalg av vesker, spesielt de som er vintage. Du kan få en kjempekul vintage-veske til under 100-lappen hvis man er riktig heldig. H&M har også et bra utvalg av vesker, til en lav pris.

Silje:
Igjen har nettbutikken Nelly ganske godt utvalg, og fine priser. De fører mange og varierte merker.


Sko

– Handle sko på nettet eller i skobutikken?

Regine:
Sko handler eg både på nett og i butikken. Eg liker nok best å prøve dei på først, men det hender eg bestiller sko likevel. Har bestilt fra både forever21, asos, brandos.com (som har et stoort utvalg, mange ulike merker og sko i alle typer og fasonger, og varierte priser. verdt og sjekke ut!) og h&m. Alle har passa! Eg er veldig glad i skobutikkene Din Sko og Bianco. Alltid fleire par i begge butikkane eg vil ha, og på Din Sko kan du jo kjøpe fleire uten at du tømmer lommeboka heilt. Bianco har doble priser som på Din Sko, men det e verdt det! Det som e synd her eg bur no (Førde), så er det verken Bianco eller Din Sko, eg savner dei sårt og syns det er veldig dumt at ein ikkje kan handle hos dei på nett! Dna kjem på ein god 3plass. H&M har også sko, som faktisk e ganske bra og til ei billig penge. Eg kjøpte kvite joggesko til 99,- bare for eit par dager siden der.

Jorunn:
Jeg handler sko både på nett og i butikk, klart det er greit å kunne prøve skoene på, men det er ikke alt man finner i butikkene rundt om i Norge. Er man som regel samme str. i de alller fleste sko vil det ikke være et problem å handle på nett. Det er måletabell på alle internett sider som selger sko og klær. Utvalget er gjerne bredere og det kan være lettere å få tak i størrelsen din. Og ikke nok med det, du trenger ikke gå ut av døren din hjemme en gang, heller ikke trekke av deg sokker og støvletter for så å måtte ta alt på igjen.

Anette-Marie:
Skobutikken. Jeg hater å handle sko, for det er så vanskelig å finne riktig. Jeg kunne nok aldri ha handlet det på nett. Men i utlandet derimot, er det mye enklere å finne finsko syns jeg :)

Heidi Alexandra:
På internett er det lettere å finne fantastisk fine sko, men det er likevel vanskelig å få rett størrelse. Hvis jeg hadde bodd i Frankriket, eller London, ville jeg nok sagt butikk, men i Norge er det faktisk mye søtere sko på internett. Så; Internett.

Ina:
Nettet, helt klart! Man finner et stort utvalg av sko på nettet, både dyre og billige. Det eneste ulempen med å handle sko på nettet er at man vet ikke om skoene passer før man har fått de. Det står heldigvis en størrelseguide som er nyttig å bruke da. Jeg har i alle fall vært veldig heldig, når det kommer til sko-handling på nettet!

Silje:
Jeg liker best å handle sko i skobutikken, fordi da kan finner jeg ut med en gang om de sitter bra på foten, og om de er behagelige på.


Kampanjer og salg

– Handler du mest når det er kampanjer og salg?

Regine:
Nei, faktisk ikkje. Om ein er shopaholic som eg er.. så har ein som regel kjøpt det ein vil ha når det var i ordinær pris, så når det kjem på salg så har eg sett alt som har komt på salg tusen ganger før.. og om eg hadde syns noke var dritkult eller fantastisk fint, så hadde eg nok kjøpt det då det var nytt og i ordinær pris. Så når ting kjem på salg så ser eg isåfall kun etter plagg eg allerede har, som fks. en type singlet som er så god, eller ein kjole eg har og ser etter den i ein anna farge osv.

Jorunn:
Jeg har ofte bare handlet det jeg vil ha. Hvis man liker noe så liker man noe, og det stopper en som regel ikke at noe er til full pris. Noen ganger lar jeg det gå litt tid, enten for å se om det blir nedsatt eller for å lete litt til for å se om det er noe å spare. Derimot blir jeg ikke lei meg av å finne en rabattkode eller bare salg generelt sett. Det er jo flott om man får litt rabatter på ting man virkelig vil ha. Det er viktig å lete litt, ha litt is i magen. Selv gjorde jeg et kupp da jeg fikk tak i sandaler fra Acne til 40% rabatt, må innrømme at det kuppet enda får meg til å smile.

Anette-Marie:
Ikke bevisst. Men når man ser salg, er det lettere å hoppe inn i butikken. Og da blir det nok mye mer i handlekurven. Jeg er litt sånn spontan shopper. Jeg planlegger ikke at jeg skal shoppe, men blir bare plutselig i shoppehumør. Finner en grunn for at jeg fortjener det. Så går jeg liten runde og plukker med meg det jeg vil ha :)

Heidi Alexandra:
Jeg har faktisk bare handlet på salg en gang, og da kjøpte jeg meg bare en tskjorte.

Ina:
Nei, jeg vil ikke si jeg handler mest når det er kampanjer og salg. Selvsagt tenker jeg mye på pris, og hvis det er noe jeg synes er for dyrt velger jeg som regel å ikke kjøpe det. Hvis jeg derimot finner noe fint på salg, kjøper jeg det (mest sannsynlig). Salg er veldig snedig, og man kan virkelig finne noen skatter der.

Silje:
Nei, det gjør jeg ikke. Finner jeg noe jeg vil ha, eller er det noe jeg trenger, så kjøper jeg det uavhengig av om det er kanmpanje eller salg.


Rabattkoder

Rabattkoder er jo rimelig nytt i Norge – har du noen gang brukt det?

Regine:
Eg har fått med meg det med rabattkodene, men eg har ikkje satt meg inn i det eller benytta meg av det. Eg burde vel det, men har bare ikkje gidda endå, eg burde vel det :D

Jorunn:
Jeg har brukt rabattkoder hos H&M, men også når jeg handler sminke hos FeelUnique. Det er utrolig mange muligheter til å spare litt kroner hvis man bare leter litt og ikke tar det første og beste. Det er ikke så skummelt å handle på nettet som alle tror, sjekk ut forumer og sider for tilbakemeldinger av andre kjøpere. De aller fleste sider har kundeservice også, så om man lurer på noe får man stort sett alltid hjelp.

Anette-Marie:
Nei ikke enda :)

Heidi Alexandra:
Jeg har hørt mye om rabattkoder i USA, men jeg visste ikke at vi hadde det i Norge engang.

Ina:
Jeg har brukt rabattkoder et par ganger. Det er veldig snedig, og man kan spare en del på det.

Silje:
Jeg har ikke brukt rabattkoder enda, men det virker som en god deal.


Loppemarkeder

– Har du noen gang gjort et skikkelig kupp?

Regine:
Kupp? Egentlig ikkje. Eg må sei at dei plagga eg har vært mest fornøyd med e ikkje nødvendigvis dei dyraste, men ofte dei billigste. Har ein blå sommerkjole med kvite polkadots fra h&m som er 4 år gammal, like fin og som eg bare elsker. Kjøpte ei svart skinnbukse på Zara som var satt ned 70% og som satt som eit skudd som alltid e kul til fest. Var hos Friis&Company på moteblogger-møte, og då fikk vi kjøpe sko og vesker til innkjøpspris, så då fikk eg med meg lekre pumps, ,eit smykke, og to fantastiske vesker heim, så det var vel et kupp ;)

Jorunn:
Jeg har enda ikke vært så heldig å fått gjort et skikkelig kupp på et loppemarked, men jeg vil nesten kvalifisere Ebay som et loppemarked, man finner alt man vil ha. Og der har jeg gjort mange kupp, og flere kommer det vel til å bli. Mitt største kupp er nok Marc Jacobs kåpen min i kordfløyel. Den blir ikke så mye brukt, av den enkle grunn at jeg er redd for den, men den er et smykke i seg selv.

Anette-Marie:
Det har jeg mange ganger. Men det blir vel mest i utlandet. Handler noe skikkelige greier, som ikke koster masse. Kommer til norge, og ingen har likt. herlig :)

Heidi Alexandra:
Jeg har gjort mange kupp, men ikke på loppemarked! Hehe. Da jeg kjøpte min første bukse fra 7 for all mankid, så forelsket jeg meg. De er utrolig behagelige, superbra kvalitet, ser bra ut, og har faktisk en ganske billig pris.

Ina:
Jeg gjorde et skikkelig kupp en gang jeg var på en bruktbutikk i Trondheim. Der fant jeg et par nydelig clip-on øredobber, og en vakker liten vintage-veske i hvit. Tror ikke jeg betalte mer enn 150 kroner for begge. Jeg gjorde også, etter min mening mitt livs kupp da jeg kjøpte av en jente en svart fuskepelsjakke. En slik jakke har jeg letet utrolig lenge etter, og endelig fant jeg en som var perfekt. Da var jeg virkelig i ekstase!

Silje:
Jeg elsker loppemarkeder og gjør til stadighet gode kjøp der. Jeg fant blandt annet en fantastisk dongerishorte til 25kr på et loppemarked for noen år siden. Det er herlig å finne ting som ikke alle andre har.