Gamingmobil – finn den beste og gjør et godt kjøp

  

Gamingmobil

Gamingmobil – finn den beste og gjør et godt kjøp

Mobilspill er ikke hva det en gang var, og dagens spill på mobil er langt fra klassikerne som Snake eller Tetris. Markedet for spill på mobil blir dessuten verdt mer og mer for hvert år som går, så alt flere selskaper legger store ressurser på utvikling av spill til mobile plattformer. Dette stiller da også tøffe krav til selve maskinvaren som disse spillene skal kjøre på.

En god gamingmobil må oppfylle en rekke krav, med alt fra rask oppdateringsfrekvens på skjermen til sterk prosessor og god grafikk. I tillegg til konkurransespill som PUBG eller Apex Legends, stiller også alt strømming av filmer og serier store krav til mobilen. Lønner det seg da å kjøpe en rendyrket gamingmobil, eller er det bedre å velge en allround toppmodell?

Noen av de råe gamingmobilene

Det finnes et lite utvalg med rendyrkede gamingmobiler, men la oss konstatere med en gang at en allrounder sannolikt er bedre for deg som er usikker. Hvis du virkelig vil vise at du er en gamer, også med mobilen din, finnes det noen alternativer som matcher resten av RGB-kolleksjonen din:

  • ASUS ROG Phone II kan skilte med 120 hz oppdateringsfrekvens på skjermen, en rask prosesser og stort batteri. Dessuten er fokus på kjøling for å virkelig la prosessoren yte maksimalt. Designet er ikke direkte diskret, men det vil match annet ROG-utstyr du har ekstremt godt.
  • Razer Phone 2 er et annet alternativ fra en produsent med godt rykte i gaming-verden. På mange måter ligner denne selvfølgelig på ASUS sitt alternativ, men med et litt mer diskret design.

Hvis det virkelig er gaming som er i fokus for deg, bør du selvfølgelig ta en titt på disse. Det er kanskje spesielt det at det ikke er kompromisset hva gjelder kjøling, batterikapasitet og prosessor, som utmerker de rene gamingmobilene. I de mer vanlige toppmodellene veier produsentene slike faktorer mot vekt, tykkelse og andre mer estetiske faktorer.

For hvem er en ordinær toppmodell bedre?

Den største utfordringen med å velge en spisset gamingmobil, det er at utvalget er forsvinnende lite. Hvis du vil kjøpe en gamingmobil fra en av de store norske forhandlerne, så er det per i dag egentlig bare ASUS Rog Phone II i forskjellige varianter som er et alternativ. Med tanke på alle fordeler som følger med norske forbrukerrettigheter, og at disse telefonene koster en god del penger, er det definitivt anbefalt å kjøpe i Norge.

Spesielt nyere toppmodeller, som for eksempel Samsung S20 med 120 hz skjerm og mange andre kvaliteter på nivå med gamingmobiler, kan være et svært attraktivt alternativ hvis du vil ha en allrounder. Du vil da dra nytte av en mer balansert totalpakke, med litt mer diskret design og vekt, sammen med bedre tilgjengelighet og priskonkurranse.

Dessuten er det selvfølgelig viktig å være realistisk i forhold til egne behov, det er langt fra alle mobilspill som klarer å dra nytte av de noen ganger ekstreme spesifikasjonene til verken gamingmobiler eller nye toppmodeller. For noen vil en god budsjettmodell være mer enn god nok for noen spillrunder på bussen. Så der bør jakten begynne for de aller fleste, før man vurderer om man liker estetikken til gamingmobilene.